Boguide

Hyresinfo

Hyresavi skickas till dig kvartalsvis, en för varje månad. Hyran betalar du i förskott senast sista vardagen i månaden. Självklart kan du använda dig av autogiro Blankett för autogiro. Bor du i våra hus i Örebro kan du även ansöka att betala med e-faktura via din bank, tänk på att välja rätt bolag. Bor du på Lillbackavägen är det In Frigore 1 AB och bor du på Adolf Mörners Plan så är det In Frigore 5 AB som du ska lägga till.

I Örebro tillkommer hushållsel, med individuell mätning, på hyran.

Uppsägning av kontrakt för lägenhet eller parkeringsplats gör du genom att fylla i Blankett för uppsägning och posta den till In Frigore. Uppsägningstiden är tre månader och räknas från den sista dagen i den månad som uppsägningen kommer till oss. Om du vill lämna din lägenhet tidigare, så gör vi såklart vad vi kan för att hjälpa dig.

Uthyrning i andrahand kan ske i maximalt 12 månader. För att få hyra ut din lägenhet i andra hand behöver du ha godkännande från In Frigore. Fyll i Blanketten andrahandsuthyrning och bifoga intyg som styrker skälet. Kom ihåg att det är du som står på förstahandskontraktet som bär ansvaret för det som händer och sker i lägenheten samt att hyran betalas i tid.

Akuta fel

Vid akuta fel såsom vattenläckor eller elfel i din lägenhet är det viktigt att du genast kontaktar oss. Om felet inte är akut fyller du i felanmälan så återkopplar och åtgärdar vi så snart som möjligt.

Örebro dagtid kl. 7-17 ring Christoffer 070-560 66 49
Kvällar& helger SOS Alarm 019-26 40 50
Felanmälan Örebro

Eskilstuna dagtid ring Daniel 073-809 87 65
Kvällar & helger Jourbilen 010-333 32 55
Felanmälan Eskilstuna

Onödiga ärenden som skulle kunna väntat till dagen efter kan komma att debiteras dig som boende.

Visa hänsyn

I huset ska det vara tyst kl. 22.00 (måndag-torsdag och söndag) och kl. 23.00 (fredag-lördag). Skulle du av någon anledning bli störd rekommenderar vi att du i första hand tar direktkontakt med din granne. Hjälper inte det kontaktar du:

Örebro dagtid ring Christoffer 070-560 66 49
Kvällar/helger SOS Alarm 019-26 40 50

Eskilstuna dagtid ring Daniel 073-809 87 65
Kvällar/helger Jourbilen 010-333 32 55

Misstänker du brott ring direkt till Polisen 112

Värme & el

Värmen i lägenheten slås på automatiskt när inomhustemperaturen sjunker under 20-21 grader. Du mäter temperaturen genom att lägga en termometer mitt i rummet, cirka en meter ovanför golvet. Är temperaturen lägre än 20 grader, kan du göra felanmälan.
Felanmälan Örebro
Felanmälan Eskilstuna

Tänk på att hur du möblerar kan påverka värmen i lägenheten. Tunga gardiner och möbler direkt framför elementen förhindrar värmen att sprida sig ut i rummet.

I Örebro betalar du elen via hyresavin i Eskilstuna tecknar du eget elabbonemang för hushållselen.

Nycklar

Våra lägenheter i Örebro är utrustade med ett digitalt låssystem som heter iLoQ. I Eskilstuna har vi vanliga nycklar. Om du tappar bort en nyckel hör du av dig till oss så snart som möjligt så att vi kan spärra den. Vid avflyttning måste alla nycklar som du har kvitterat ut återlämnas, annars måste vi tyvärr byta lås på din bekostnad.

Balkong

Du får gärna göra fint på din balkong, men tänk på att balkonglådor och andra saker bara får vara placerade på insidan av din balkong. Blir du sugen på att grilla så är det enbart elgrill som gäller. Vill du sätta upp balkongskydd – så är det svart eller grått som gäller. Välj rätt storlek för balkongen så att det ser snyggt ut.

Rökning

I våra hus är det rökförbud i alla lägenheter, balkonger och gemensamma utrymmen. Samt utanför entrén.

Förråd

Alla lägenheter har förråd, vart just ditt förråd finns ser du på ditt bofaktablad. Vänligen respektera att du absolut inte får placera föremål utanför ditt vinds- eller källarförråd.

Brand

I alla lägenheter sitter brandvarnare, dessa får inte monteras ner, stängas av, täckas över eller flyttas. Ta för vana att kontrollera din varnare med jämna mellanrum. Vanligaste brandorsakerna i ett hem är elektriska fel, brand vid matlagning samt levande ljus. Släck alltid ljusen när du lämnar ett rum.

Om det skulle börja brinna i din lägenhet – ta dig ut och stäng lägenhetsdörren efter dig. Brinner det hos någon annan och trapphuset är rökfyllt, stanna i din lägenhet. Larma 112.

Bredband & TV

I Örebro har vi avtal med Telia – bredband 100/100 samt deras TV-paket Lagom ingår i hyran.

I Eskilstuna har vi avtal med Tele2 för TV samt Telenor för data.

Parkering

Bor du på Lillbackavägen kan du hyra parkeringsplats i p-huset till fast månadskostnad, uthyrning sker via Apcoa. Där finns även möjlighet till el-bilsladdning.
Är du hyresgäst i Adolfsbergs Centrum finns möjlighet att hyra p-plats utomhus. Här finns även el-bilsplatser.
I Eskilstuna har vi p-platser samt garage-platser. Se mer under fliken Parkering

Gemensamt

Trapphus & entréer ska alltid hållas helt fria från föremål – räddningspersonal måste kunna komma fram och vid brand ska det vara fri utrymningsväg, Dessutom underlättar det när våra förvaltare städar.

Cyklar ska parkeras i cykelställen som finns utanför ditt hus eller i cykelrummet om det finns ett sådant. För allas säkerhet är det inte tillåtet att förvara cyklar i trapphusen.

Sopor

Våra miljörum är enbart till för hushållssopor, restavfall etc. Större emballage och ”gamla” grejer ansvarar du själv för att köra iväg till närmaste återvinningsstation.

Husdjur

Har du hund, katt eller annat husdjur? Det är okej för oss, men kom ihåg att du har ansvar för att ditt husdjur – att det inte förorenar runt fastigheten eller gör åverkan på lägenheten, t ex på tapeter eller parkettgolv. Om det sker är du skyldig att åtgärda detta när du flyttar. Utomhus på gården måste djuren vara kopplade. För vissa djur, t ex spindlar och ormar behöver du ha tillstånd från Länsstyrelsen. Tänk på att inhängning av balkonger för husdjur m.m ej är tillåtet.

Söka lägenhet

Så snart vi får någon ledig lägenhet lägger vi ut den under hyresledigt. I lägenhetsväljaren kan du se var i fastigheten lägenheten ligger samt läsa en beskrivning av lägenheten.


Du som söker lägenhet måste vara över 18 år, skötsam och ha ordnad ekonomi. Vi kommer att göra en kreditupplysning i enlighet med kreditupplysningslagen. I och med att du skickar intresseanmälan till oss samtycker du till att vi sparar dina personuppgifter i enlighet med GDPR.