Flytta in guide

Tillträde

Du har tillträde till din lägenhet 12:00 den första vardagen i den månad ditt hyreskontrakt börjar gälla. Är den dagen en lördag, söndag eller annan helgdag är det första vardagen därefter som gäller som inflyttningsdag. På tillträdesdagen kommer vi överens om en tid för uthämtning och kvittens av nycklar till lägenheten. Det är du som står på hyreskontraktet som måste hämta nycklarna, glöm inte legitimation.

Örebro In Frigore, Orvar Bergmarks Plats 1
Eskilstuna In Frigore, Köpmangatan 4 B

Hyresavier

Hyresavi skickas till dig kvartalsvis, en för varje månad. Hyran betalar du i förskott senast sista vardagen i månaden. Självklart kan du även använda dig av autogiro eller e-faktura, Blankett för autogiro, e-faktura ansöker du om via din bank.

Elavtal

Örebro Hushållselen kommer som tillägg på hyresavin. Du behöver därför inte teckna eget elabbonemang.

Eskilstuna teckna ett eget elabonnemang i god tid innan du flyttar in i lägenheten.

Försäkring

För att skydda dig mot ekonomiska förluster vid inbrott eller skada är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det kan också inträffa saker som gör att du blir skadeståndsskyldig, tex brand eller vattenskada. Teckna hemförsäkring från dagen du flyttar in.

Flyttanmälan

När du flyttar behöver du göra en flyttanmälan hos Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.

Vill du ha eftersändning av din post beställer du det hos Svensk Adressändring När du adressändrar behöver du ange ditt fyrsiffriga lägenhetsnumret som anger vilken våning samt var på våningen lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret på ditt hyreskontrakt eller på anslagstavlan i entrén.