Flytta ut guide

Flytta ut

I god tid innan du tänkt flytta behöver du säga upp ditt hyreskontrakt. Uppsägningstiden är tre månader och räknas från den sista dagen i den månad som uppsägningen kommer till oss. Om du vill lämna din lägenhet tidigare, så gör vi så klart vad vi kan för att hjälpa dig. Kontraktet säger du upp genom att fylla i Blanketten för uppsägning och posta den till In Frigore, Orvar Bergmarks Plats 1, 702 23 Örebro eller In Frigore, Köpmangatan 4 B, 633 56 Eskilstuna.

När du flyttar ut behöver du inte säga upp ditt elabonnemang, det följer med lägenheten så det sköter vi på In Frigore om. Däremot behöver du säga upp ditt abonnemang hos Telia, du når dom på 90 200.

Flyttbesiktning

I samband med att du säger upp din lägenhet bokar vi in en flyttbesiktning. En av våra förvaltare kommer då och ser över lägenhetens skick samt bedömer eventuella skador och slitage. Inför besiktningen är det bra om du ser över och lagar småfel, såsom plugghål och liknande, så slipper du extra debitering. Har du flyttat eller demonterat någon utrustning som ingår i lägenheten, till exempel hatthyllan, ska den återställas innan flyttbesiktningen.

Städbesiktning

När avflyttningsdagen närmar sig bokar du städbesiktning. Se också vår checklista för städning.
ÖREBRO boka tid med Christoffer Kivling christoffer@infrigore.se
ESKILSTUNA boka tid med Daniel Wärn daniel@infrigore.se

Nycklar

Nycklarna lämnas till In Frigore efter godkänd städbesiktning, dock senast 11:00 på avflyttningsdagen. Är den dagen en lördag, söndag eller annan helgdag är det första vardagen därefter som gäller som utflyttningsdag. Kontrollera att du har samtliga nycklar som du kvitterat ut. Saknas en nyckel kommer vi att debitera dig för ett låsbyte.

ÖREBRO In Frigore, Orvar Bergmarks Plats 1, 702 23 Örebro
ESKILSTUNA In Frigore, Köpmangatan 4 B, 633 56 Eskilstuna

Flyttanmälan

När du flyttar behöver du göra en flyttanmälan hos Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.

Vill du ha eftersändning av din post beställer du det hos Svensk Adressändring När du adressändrar behöver du ange ditt fyrsiffriga lägenhetsnumret som anger vilken våning samt var på våningen lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret på ditt hyreskontrakt eller på anslagstavlan i entrén.

Checklista flyttstädning

Det är viktigt att du lämnar lägenheten i gott skick, om lägenheten inte är välstädad, kommer vi att debitera dig för städkostnaden. Här följer några städtips för att göra flyttstädningen enklare för dig:

Spis & ugn Rengör spishällen. Städa bakom spisen på vägg, golv och spisens sidor. Rengör spisfläkt, kåpa och filter. Rengör plåtar och galler. Rengör ugn och värmeskåp.

Kyl & frys Frosta av men använd inte skarpa föremål som kan orsaka skador. Torka rent. Stäng inte dörrarna – låt det lufta ur ordentligt. Torka av gummilister.

Diskbänk, skåp, väggar & golv Rengör diskbänk, vask och skärbräda. Torka av skåp invändigt och utvändigt. Torka av kryddhyllan. Rengör golv, väggar och tak.

Badrum Rengör toaletten, tvättstället och duschen med milda rengöringsmedel. Kom ihåg undersidan av tvättstället, vattenlås, rör och golvbrunnar. Rengör kakel och kakelfogar samt väggar och tak.

Fönster Putsa fönster på insida, utsida och mellan glasen. Rengör snickerier och persienner.

Alla rum Städa ur skåp och garderober, även på ovansidan. Kom ihåg att torka hyllor och backar i skåpen. Rengör ventiler i kök och badrum. Torka av innerdörrar inklusive foder och karmar. Rengör elementen – även bakom. Torka av eluttag och strömbrytare. Kom ihåg att även balkong, garage och förrådsutrymmen måste tömmas och städas.

Grovsopor lämnas på kommunens återvinningscentral. De får absolut inte lämnas kvar i fastigheten.

Routern och tillhörande utrustning ska lämnas kvar i lägenheten. Tänk på att om du har tilläggstjänster hos Telia så kan det vara någon månads uppsägningstid på dessa.